Koornmarkt

Indian Summer

Waant u zich in de sfeer van de nakende zomer. Indian Summer verwijst oorspronkelijk naar de nazomer in Amerika en Canada, de dagen dat het nog net lekker weer is om buiten te zijn. In Nederland wordt de Indian Summer veelvuldig gebruikt voor zomerfestivals. De Indian Summer op de Twentse Lente is zeker één van die avonden dat je lekker buiten wilt zijn. De zomer komt er aan, het is goed toeven buiten op het terras en de sfeer op de Koornmarkt versterkt het gevoel van lekker buiten zijn. De muziek op het plein is heerlijk toegankelijk: luisteren, genieten en dansen zijn de thema’s die bij het Indian Summer plein horen.
De horeca op de Koornmarkt ontvangt u graag op één van de terrassen of aan de tapwagen. Kleine optredens tot een fantastische bigband vullen het grote podium op de Koornmarkt. Wij zorgen voor de sfeer en aankleding. Komt u luisteren, genieten en dansen?

Talenten op dit plein

Tim Mulder

Tim Mulder

Van the 80’s tot deep house DJ Tim is in elk straatje thuis. Samen de voetjes van de vloer tijdens Twentse lente!

Vrijdag / 20:00 – 21:00

Chevrea

Chevrea

In an era where an entire generation of youngsters grew up with making music on digital systems, it's not easy to stand out. However 23 year old Chevrae has managed to create an unique take on music. His poppy, funky, chords and vocal based blend of future music surfaced round the year 2016, when he collaborated with Dutch hitmaking machine Bakermat.

Vrijdag / 21:00 – 22:00

yungfelix

Yung Felix

Van zijn vroegere beats voor SLBMG (met o.a. Faberyayo en Sef) tot samenwerkingen met Yellow Claw, Bizzey, Hef en Josylvio; Felix bezit de genre- ontstijgende gouden sleutel tot heupen in beweging.

Vrijdag / 22:00 – 23:00 uur

feestnation

Feestnation

Feestnation betekent helemaal losgaan op female friendly billenshakers en stampen op lekkere uplifting sounds! Maak kennis met twee party-generals die elke tent en elk festival op z’n kop weten te zetten!

Vrijdag / 23:00 – 00:00 uur

Firstman

F1rstman

Hij kwam uit het niets, scoort hit na hit en bewijst keer op keer een game changer te zijn. F1rstman stelt doelen om te behalen, niet om na te streven. ‘Ik ben een trein. Ik stop niet, ik ken geen stations. Ik blijf doorsjezen, blijf altijd gaan.’

Vrijdag / 00:00 – 00:30 uur

jailhouse jimmy

Jailhouse Jimmy

Een machtig – maar niet altijd even vrouwvriendelijke – man zei eens: America First. De lijfspreuk van Jailhouse Jimmy luidt echter: Female First. Discrimineren op basis van geslacht wordt in de garage en studiø van Jailhouse Jimmy wél getolereerd

Vrijdag / 00:30 – 01:30 uur

Eendracht

Jeugd Orkest Almelo

Dit projectorkest is het terugkerende resultaat van de Samenwerkende Muziekverenigingen Almelo, een overleg tussen de vijf harmonie- en fanfareorkesten van Almelo: Muziekvereniging de Eendracht, Koninklijke Almelose Harmonie, St. Caecilia Bornerbroek, Orkest van Almelo en Fanfareorkest Wilhelmina.

Zaterdag / 14:00 – 15:00

orkest van almelo

Orkest van Almelo

Het Orkest van Almelo (OvA) is een frisse, bloeiende muziekvereniging. De vereniging kent een goede, eigen opleiding met muzieklessen en lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) op blokfluit voor jong en oud. Muziek luisteren en maken is namelijk erg leerzaam en goed voor de ontwikkeling.

Zaterdag / 15:00 – 16:00

Noemar

Noëmar

Deze rapper, geboren in Willemstad (Curaçao) als Noëmar Reinita heeft inmiddels al veel ervaring opgedaan in de wereld van muziek. Met die ervaring ging hij in 2015 te werk aan zijn album “Mi stima bo”.

Zaterdag / 20:00 – 21:00 uur

Eendracht

De Eendracht

De Eendracht is een bloeiende en actieve muziekvereniging uit Almelo. Het orkest heeft zo’n 50 spelende muzikanten en bestaat uit een houtsectie, een kopersectie en een ritmesectie. Op zaterdag 26 mei kunt u naar een wel heel bijzonder en verrassend concert luisteren.

Zaterdag / 22:15 – 00:30 uur