festival info

TWENTSE LENTE: EEN GRATIS FESTIVAL WAAR ALLE TALENTEN EEN KANS KRIJGEN

“De Twentse Lente is het gratis festival waar talenten de kans krijgen zich aan grootser publiek te presenteren, afgewisseld met talenten die al bekender zijn. Zo traden voorgaande  jaren Diggy Dex, André Hazes jr., Brace, Anne Neuteboom, DJ ACDA, Boef, Evander Eijsink en Berget Lewis op! Met muziek, dans, poëzie en cabaret is er voor iedereen een aantrekkelijk aanbod van optredens. Het programma is zo compleet mogelijk, maar check regelmatig onze Facebookpagina en de website.

In aanloop naar de Twentse Lente organiseren we weer de talentenavonden waar talent uit Twente de kans krijgt een podiumplek tijdens de Twentse Lente te veroveren.
We houden je op de hoogte! Ik heb er in ieder geval al veel zin in.”

Jeffrey Hinnen, voorzitter

PODIUM VOOR REGIONAAL EN LOKAAL TALENT

Twentse Lente helpt talenten nog meer tot bloei te laten komen door ze in contact te brengen met professionals. Hierbij is Almelo hét podium en decor voor talent op het gebied van muziek, dans, poëzie, theater, cabaret en literatuur. Om regionaal en lokaal talent een podium te bieden op het festival en in de aanloop ernaartoe wordt samengewerkt met Kaliber Kunstenschool op het gebied van muziek en drama, met Studio15 Poppodium, middelbare scholen en voortgezet onderwijs en wordt continu verbinding gezocht met andere evenementen en activiteiten in de stad, onder meer leidend tot afstemming in programmering en samenwerking in voorbereiding en cultuurparticipatie van onder meer jongeren.

In aanloop naar het festival zal de Twentse Lente lokaal zoeken naar talenten tijdens talentenavonden en zal zij talent faciliteren er een topoptreden van te maken. Almelo zal als broedplaats en springplank voor jong talent optreden, wat tevens aansluit bij de ambities van de stad.