Waagplein

Beer, Bacon
& Blues

Niet alleen stoere mannen met baarden zijn welkom! Op het Waagplein hebben wij een plein gecreëerd waar stoere optredens plaatsvinden, waar het lekker zitten is en waar fijnproevers goed kunnen eten en fantastische nieuwe biertjes kunnen proberen. Het Waagplein is gelegen tussen het mooie Schokland en aan de rand van het nieuwe centrum van Almelo. Nieuwe brouwerijen, smoking bbq’s en een goed feest geven dit plein een eigen karakter, de aankleding van het plein maakt het juiste gevoel compleet. Vaten, hout en rook vormen het decor voor beer, barrels and bacon! Enjoy.

Talenten op dit plein

Dreamin' of Jessie

Dreamin' of Jessie

Dreamin’ of Jessie is een semi-akoestische vier- en soms vijfmansformatie uit Hengelo die relatief onbekende liedjes met een oorsprong in pop, jazz, bluegrass, (Indie)pop en wereldmuziek vertolkt naar sferische nieuwe muzikale pareltjes. Muzikaal plezier en samenspel zijn sleutelwoorden!

Vrijdag / 21:00 – 22:00 uur

null

Supressed Dialogues (dans)

“Onderdrukte dialogen`` een poging om een verhaal te vertellen.
Twee danseressen zoeken manieren om gezien en gehoord te worden. Dit doen ze door het creëren van interactie met elkaar en met het publiek. In hun zoektocht naar aandacht, geven zij tijd en ruimte om hun verhaal, terwijl ze vaak onderbroken door elkaar worden, met impact uit te drukken.

Vrijdag / 22:00 – 22:30 uur

shi

Shï

Since summer 2016, Shï uses their connection to translate daily situations and fictional desires into a musical tidal wave, that pulls you in, just to push you back out again. Shï tells stories with deeply intertwined voices, floating atop of synthesised reflections and vast ocean like beats

Vrijdag / 22:30 – 23:30 uur

confetti

When we cried confetti (dans)

When we cried confetti is een theatrale dansvoorstelling over de angst om vergeten te worden. Het publiek stapt binnen in een overdreven versierde feestruimte. Daar waar alles dwangmatig leuk is, kom je vijf feestgangers tegen die gezien willen worden.

vrijdag / 23:30 – 00:00 uur

supermoon

Supermoon

In 2017 tourde Supermoon door heel het land en bracht de band op circa 40 festivals een sprankeling en extase teweeg bij zowel publiek als bij elkaar. Als klap op de vuurpijl verzorgt de band in november 2017 het voorprogramma van de Average White Band in De Vorstin.

Vrijdag / 00:00 – 01:00 uur

cultuur

De Cultuur

Met hun rebelse, doch klassieke en internationale mindset komt de Cultuur met een heel eigen en frisse sound. De Cultuur’s ‘Rebelliously Luxurious style’ en hun slogan ‘Alles wat we doen is puur’ ondersteunt hun geloof dat je alles kan bereiken wat je zelf wilt, en dat je hier voor moet gaan.

Zaterdag / 16:00 – 16:45 uur

Kita Menari

Kita Menari

De Indie-pop band is ontstaan nadat Micha tijdens een vakantie in Maleisië een bijna dood ervaring had tijdens een duiksessie, waarna hij besloot het roer om te gooien door zijn energie te focussen op het creëren van muziek die het leven viert. Kita Menari betekent in het Maleis ``Wij Dansen`` en staat symbool voor die bewustwording

Zaterdag / 20:45 – 21:30

Global Citizen

Global Citizen (dans)

Globalisering opent eindeloze mogelijkheden en verbindt ons met de hele wereld. Maar zijn het juist deze vele mogelijkheden die ons ontevreden maken? En hoe definiëren we tevredenheid - individueel, nationaal en wereldwijd?

Zaterdag / 21:30 – 22:15

kitchenette

Kitchenette

Kitchenette is het nieuwe indie/rock project van songwriter Chris O. Kikic. De oorspronkelijk uit Bosnië afkomstige zanger/gitarist stond in 2011 nog in de finale van de Grote Prijs van Nederland met het helaas veel te vroeg ter ziele gegane Evant Garden.

Zaterdag / 22:00 – 23:00 uur

infinite games

Infinite Games (dans)


In het duet Infinite Games (2017) creëren b-boys Jonas Frey en Joseph Simon op het podium, een speelplaats met onbeperkte mogelijkheden. Gedreven door nieuwsgierigheid en een niet te stillen honger naar beweging, proberen ze orde te scheppen in de chaos om zich heen

Zaterdag / 23:00 – 00:00

Electric Company

Electric Company

Popmuziek. Electric Company is er in ieder geval mee omschreven. De band rond Zac Chapman – geboren in Nottingham, getogen in Nederland – is pure pop. Je zingt hun ‘colossal tunes’ meteen mee.

Zaterdag / 00:00 – 01:00 uur

Njoy

N'joy

Een dynamische band bestaande uit 6 muzikanten, die stuk voor stuk een jarenlange gevarieerde muziek ervaring hebben opgebouwd. De band brengt Funk, Soul en Dance muziek op een manier waar iedereen, jong en goud, op wil dansen!

Vrijdag / 19:30 – 21:00 uur

Twente Got Talent

Twente Got Talent

Een onderlinge competitie waar het talent in Almelo bij elkaar komt!

Vrijdag / 18:00 – 19:00 uur

studio 15

Studio 15

Studio 15 Biedt jongeren de kans zich professioneel te ontwikkelen op het gebied van muziek, performance, dance, film/fotografie en meer. Verschillende jongeren laten hun talenten zien die zij hebben weten te ontwikkelen binnen studio 15.

Zaterdag / 12:00 – 14:00 uur

Storm

Storm

Storm is een 4-koppige band die is ontstaan op de opleiding ondernemend artiest in Almelo. Bestaande uit Harm Klein Geltink, Raymond Voortman, Chiem Regterschot en Ruben Hillen. De muziek die ze schrijven heeft wat weg van de classic rock van vroeger, maar dan net even anders.

Zaterdag / 14:30 – 15:30 uur

The Spurs

The Spurs - Proeflokaal België

In het kader van Almelo Live bij ons de Almelose band the Spurs rondom de zanger Reint Kram. De mooiste hits van de Sixties komen vanavond weer voorbij!

Zaterdag / 22:30 – 02:00 uur

andre

DJ Andre&Andre - Proeflokaal België

In het kader van Almelo Live bij ons de Almelose band the Spurs rondom de zanger Reint Kram. De mooiste hits van de Sixties komen vanavond weer voorbij!

Vrijdag / 19:00 tot sluit

null

Kaliber

De POPschool van Kaliber biedt naast les op een instrument naar keuze, ook de mogelijkheid om in een band te spelen. De band Whatever is een voorbeeld hiervan. Samen repeteren ze elke week om de instrumenten beter onder de knie te krijgen, maar vooral ook om samen te spelen

Zaterdag / 17:00 – 18:00 uur

custom madness

Custom Madness

Vrijdag / 18:00 – 19:00 uur

bleach

Bleach

Zaterdag / 19:30 – 20:30 uur