Twentse Lente

Talenten 2017

TALENTENAVONDEN

Ook dit jaar hebben we de Talentenavonden georganiseerd om regionaal talent de kans te geven een podiumplek tijdens de Twentse Lente te veroveren.

SINGER/SONGWRITER CONTEST         

Vorig jaar nog in de jury; vrijdag 17 februari speelde Lotta Rasva het voorprogramma van de singer songwriter contest in Café België. Juryleden Eva Luitsz, Ruud de Jong en Gonneke Bennes hadden geen makkelijke taak om de singer songwriter te kiezen die mag optreden tijdens de Twentse Lente. Tenui begon de talentenavond met zijn opvallend heldere stem en fijne gitaarsound. Iris Snellenburg liet iedereen vervolgens stil worden met haar warme stemgeluid en verrassende melodieën achter de piano. Wouter Asveld nam ons mee terug naar de seventies met zijn bijzondere sound. Tot slot verraste Noa Bambur ons met haar volwassen stem; een talent waar we nog veel van gaan horen. De unanieme winnaar van de podiumplek is Iris Snellenburg, onder andere omdat zij de aandacht van het publiek wist vast te houden en zowel krachtig als heel klein met haar muziek krachtig was en wist te boeien.

DJ CONTEST                                     

Een zaal vol kroeggangers, maar ook ouders en opa’s en oma’s voor de 9 DJ’s die een set draaiden tijdens de DJ contest van de Twentse Lente op donderdag 23 maart in ’t Hookhoes. Van de jonge DJ Thom die z’n eigen leeuwmascotte bij zich had tot de winnaar van vorig jaar DJ Tim, wisten de DJ’s het publiek te boeien met bekende melodieën, hardstyle en dance.
De juryleden DJ’s André en André en DJ Bram Weys hadden het niet makkelijk om te kiezen tussen DJ Calvity, DJ Jochem, DJ Lloyd, DJ Sofiyan Jbari, DJ Thom, DJ Rafi, DJ Scott Mielenz, DJ Tim en DJ Basspunkz. Maar het dak ging er helemaal af bij de DJ’s Rafi en Basspunkz. Zij winnen de felbegeerde podiumplekken tijdens Twentse Lente op vrijdag 26 of zaterdag 27 mei!