Twentse Lente

Festivalinfo

Deze 5e editie van de Twentse Lente is dit jaar in het mooie Hemelvaartweekend van vrijdag 26 tot en met zondag 28 mei. Tijdens het festival staat het centrum van Almelo bol van talenten en zijn er vele andere activiteiten. De komende weken maken we steeds meer delen van het programma bekend. Check ook Facebook, Instagram en Twitter voor het laatste nieuws.

De Twentse Lente is het gratis festival waar talenten de kans krijgen zich aan grootser publiek te presenteren, afgewisseld met talenten die al bekender zijn. Zo traden vorig jaar Diggy Dex, André Hazes jr., Brace, Anne Neuteboom en DJ ACDA op! Met muziek, dans, poëzie en cabaret is er voor iedereen een aantrekkelijk aanbod van optredens. Het programma is zo compleet mogelijk, maar check regelmatig onze Facebookpagina en de website.

In aanloop naar de Twentse Lente organiseren we weer de talentenavonden waar talent uit Twente de kans krijgt een podiumplek tijdens de Twentse Lente te veroveren.

We houden je op de hoogte! Ik heb er in ieder geval al veel zin in.
Jeffrey Hinnen, voorzitter

Contact met de organisatie

  • Het algemene meld- en informatienummer is tijdens het festival: 06 831 810 78
  • Vragen over het festival? Stel ze via Twitter of Facebook.
  • Ben of ken jij een talent dat wil optreden? Ook dan kun je je melden via Facebook, Instagram en Twitter
  • Informatie over sponsoring? Bezoek de sponsorpagina.
  • Contact met de organisatie? Stuur een e-mail naar info@twentselente.nl.

De Stichting Twentse Lente is verantwoordelijk voor het festival.

Doelstelling van de stichting

De stichting heeft ten doel het zelfstandig of in samenwerking met andere organisaties organiseren van evenementen ter ondersteuning en ontwikkelen van talenten en van andere evenementen in meest ruime zin.

Bestuur

Jeffrey Hinnen | voorzitter
Birgit Kesseler | secretaris
Dennis Molenaar | penningmeester
Gonneke Bennes | communicatie/PR/media
Theo Bente | vrijwilligers
Marijke Mulder
Martijn Nooijen

Postadres

Postbus 216
7600 AE  Almelo
E info@twentselente.nl

Podium voor regionaal en lokaal talent

Twentse Lente helpt talenten nog meer tot bloei te laten komen door ze in contact te brengen met professionals. Hierbij is Almelo hét podium en decor voor talent op het gebied van muziek, dans, poëzie, theater, cabaret en literatuur. Om regionaal en lokaal talent een podium te bieden op het festival en in de aanloop ernaartoe wordt samengewerkt met Kaliber Kunstenschool op het gebied van muziek en drama, met NAXT Poppodium, middelbare scholen en voortgezet onderwijs en wordt continu verbinding gezocht met andere evenementen en activiteiten in de stad, onder meer leidend tot afstemming in programmering en samenwerking in voorbereiding en cultuurparticipatie van onder meer jongeren.
In aanloop naar het festival zal de Twentse Lente lokaal zoeken naar talenten tijdens talentenavonden en zal zij talent faciliteren er een topoptreden van te maken. Almelo zal als broedplaats en springplank voor jong talent optreden, wat tevens aansluit bij de ambities van de stad.

Huisregels